Lymfahoito

LYKO-terapia (Lymfahoidon Kokonaisuus -terapia) on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus. KELA-korvaa lymfaterapian vielä vuoden 2018 loppuun asti, jos hoidon syynä on sairauden tai hoidon aiheuttama turvotuksen hoito (esim. rintasyöpä). Lymfaterapia lievittää myös esim. fibromyalgian oireita. Lymfaterapiaa voidaan tehostaa LymphaTouch-alipainehoidolla ja kinesiolymfateippauksella.

Lymfaterapia käynti sisältää lymfahoidon tarpeen kartoituksen ja hoidon suunnittelun sekä hoidon, arvioinnin ja jatkohoitosuunnitelman. Hoito on kokonaisvaltaista potilaan fyysistä, henkistä ja sosiaalista tukemista.

Hoitoon kuuluu:

  • manuaalinen lymfaterapia (käsin tehtävä kevyt hieronta, joka edistää imunesteen kulkua)
  • kompressiohoito eli tukisidos, lääkinnällinen tukisukka tai -hiha.
  • liikehoito ja liikunnan ohjaus, lihas- ja nivelpumpputoiminnan aktivointia.
  • ihonhoito, jolla estetään turvotuksen aiheuttamat ihomuutokset ja mahdolliset tulehdukset.

Meiltä saat myös tukisukkien ja -hihojen mittaukset, tuotteiden tilauksen ja käytön opastuksen.
Käytössämme on myös MoistureMeterD Compact- kudoksen nestettä ja turvotusta mittaava menetelmä, jolla voidaan todeta varhainen lymfaturvotus ja seurata hoidon vaikuttavuutta. Mittaus sisältyy lymfaterapiaan. Pelkkä mittauskäynti ja kirjallinen tulos mahdollinen erillisenä palveluna. Katso lisää: http://www.delfintech.com.